Forfatter: Enid Blyton
Titel: De 5 og spionerne - lydbog
Forlag: Gammafon
Udgivelsesdato: 5. oktober 2006
0 sider
Pris: 79 kroner

Anmeldt af: Grith Lygum

Lydbogsmarkedet er for alvor vokset i Danmark, og Gammafon er førende på markedet for børn og unge. De har for eksempel taget produktionen op af Enid Blytons børneklassikere om "De 5". I De 5 og spionerne er det endnu engang Davie Owe, der lægger stemme til. Denne gang skal De 5 i deres juleferie terpe lektier sammen med en huslærer, men ham er der altså noget lusk ved!

De tre søskende Julian, Dick og Anne er på kostskole. Kusine George er blevet indskrevet på Annes kostskole, til stor fornøjelse for kusinen, og med sig har hun hunden Tim. Det er ved at være juleferie, og da de tre søskende får besked om at deres mor har fået skarlagensfeber, og at de derfor ikke kan komme hjem i julen, er skuffelsen stor. Imidlertid løser problemerne sig, og de tager med George hjem til Kirrinbugten for at fejre jul. Både Julian, Dick og George skal have hjemme-undervisning af en huslærer i juleferien, og børnene gruer derfor lidt for ferien. I juleferien begynder mystiske ting at ske, nogle vigtige papirer forsvinder fra onkel Quentins kontor, og børnene kommer på sporet af en hemmelig gang. Og hvad er det for nogle mærkelige kunstmalere, der har indlogeret sig på nabogården? De 5 kastes igen ud i nye eventyr, og som altid går det både dramatisk og eventyrligt for sig!

Gammafon er med De 5 og spionerne aktuelle med andet bind af De 5-serien på lydbog, igen læst op af David Owe, og i lige så fin udformning som lydbogen De 5 og skatteøen. Igen er der tre cd´er, der sammenlagt varer 3˝ time. David Owe læser lige så fint op, som på forrige lydbog om de 5, han har igen en god fornemmelse for historien om stemmeføring og så videre. Som lytter får man endnu engang en god oplevelse. Igen må jeg påpege at denne udvikling med lydbøger er meget positivt, fordi det kan være til stor underholdning på for eksempel lange bilture, eller når man ligger syg i sengen og keder sig. Lydbøger kan også med fordel bruges af børn, der har svært ved at læse, således kan de sidde med bogen, mens de hører David Owe læse op. Der er masser af muligheder i lydbøger. Med en prissætning som den Gammafon leverer, ja så kan alle være med, og lydbogen her, og den forrige om de 5, er en oplagt gaveidé. En lydbog der vil glæde børn og barnlige sjæle, som denne anmelder:-) Jeg ser frem til at følge udviklingen hos Gammafon, og håber også at der kommer flere lydbøger for voksne på markedet i fremtiden.

6 ud af 6 bogen. Fordi De 5 og spionerne er en lydbog i fin udformning, med en dygtig og fintfølende oplæser, og til en pris så alle kan være med. Det er meget positivt at Gammafon har valgt at udgive børneklassikerne om de fem, således at også nutiden får stiftet bekendtskab med Enid Blytons verden.