Ny billedbog fra Tony Ross
Tegneren og forfatteren Tony Ross er den 24. april med endnu en børnebilledbog om den lille rebelske prinsesse. Alene i England har bøgerne med prinsessen i centrum solgt over 2 millioner eksemplarer, og de er udgivet i hele 85 lande! Den nye billedbog lyder titlen "Jeg vil have lyset tændt!" og er for de 2-5-årige. Bogen beskriver en situation, de fleste børnefamilier kender - nemlig sengetid med slukket lys, noget de fleste børn ikke er så vilde med. Bogen er på 32 sider og kommer til at koste 149 kroner, og udgives af forlaget Forum.
BG Banks Debutantpris går i 2006 til.....
Ved åbningen af Bogforum 2006 fredag den 17. november blev Knud Romer kåret som vinder af BG Banks Debutantpris. Juryens begrundelse lyder blandt andet: En barsk og meget personlig familiekrønike - skrevet fra en sydende eksplosiv tilstand af vrede, men i en stramt økonomiseret stil med glimt af magisk realisme og salte skrøner. Knud Romers debutroman "Den som blinker er bange for døden" udkom i juni 2006. Den er en af årets mest omtalte romaner og har foreløbig solgt 12.000 eksemplarer. Du kan læse anmeldelsen af Knud Romers vinder-roman under kategorien romaner.
Hør eventyr på Vigerslev Bibliotek
Rikke Alexandra Rasmussen fortæller eventyr for de 3-6 årige og deres forældre på Vigerslev Bibliotek lørdag den 11. november kl. 11, 2006. Kom og hør om En-øje, To-øje og Tre-øje, Kagemanden og Manden, som skulle passe hus. Arrangementet er en del af ’Levende fortælling på børnebiblioteket’. Kom og hør: Vigerslev Bibliotek Kirsebærhaven 23 2500 Valby
Gammafon-lydbøger
Lydbøger vinder i stor stil frem, og med rette, for det er da hyggeligt sådan at slappe af med en god lydbog. Det er foreksempel en god løsning til den lange cykel- eller biltur, eller når man ligger syg i sengen og keder sig. Gammafon Forlaget har i løbet af deres første år i Danmark udgivet intet mindre end 18 lydbøger, til små og store børn, og barnlige sjæle. Lydbøgerne er af kendte forfattere og læst op af en del af Danmarks afholdte skuespillere. Her på bookworm.dk vil vi også fremover anmelde lydbøger, den sag er sikker. Gammafon har blandt andet udgivet en del cd´er med Peddersen og Findus, Astrid Lindgrens kendte og elskede klassikere, Enid Blytons "De 5" bøger og Alfons-historierne af Gunilla Bergström. Her i oktober 2006 er netop kommet 4 historier med Alfons Åberg, læst op af talentfulde Jonathan Spang, Peddersen og Findus i "Nissemaskinen" læst op af Lars Knutzon, Enid Blytons "De 5 og spionerne" læst op af David Owe. Pris og længde varierer, men spørg hos din boghandler. Lydbøger, det kan anbefales:-)
Ildalf og andre fortællinger fra Kongsgården
Bent Haller fortæller i "Ildalf og andre fortællinger fra Kongsgården" eventyr fra Grønland. Hver fortælling er illustreret med vignetter af Tove Krebs Lange. "Ildalf og andre fortællinger fra Kongsgården" udgives den 31. oktober på Forlaget Høst & Søn, er på 176 sider og koster 229 kroner.
Ayaan - opbrud og opgør
Dette er historien om en stærk kvindes kamp for frihed, uddannelse, respekt og kærlighed. "Ayaan - opbrud og opgør" er skrevet af Ayaan Hirsi Ali, der sammen med den myrdede filminstruktør Theo van Gogh har lavet den islamkritiske film "Submission Part 1". Hun har tidligere udgivet "Jeg anklager", der har solgt 10.000 eksemplarer i Danmark. I "Ayaan - opbrud og opgør" får læseren et sjældent indblik i livet der leves i en kultur, hvor meget bobler under overfladen, og hvor ikke kun mænd holder kvinder nede, men hvor også kvinder holder hinanden nede. Men mest af alt er det en fortælling, der vedrører og berører - uanset om man er mand eller kvinde. Det er Ayaans selvbiografiske beretning. I årevis var hun troende muslim, men hun begyndte at sætte spørgsmålstegn ved Islam, og flygtede til sidst fra et arrangeret ægteskab, til et famlende med frit liv i vesten. Læs hendes historie. "Ayaan" udgives af Politikens Forlag den 26. oktober 2006, er på 352 sider og kan købes hos for boghandler 249 kroner.
Make Over
Er en ny bog udgivet af Gun-Britt og Dennis Knudsen, fortalt til Benedicte Balling. Hver torsdag morgen gennem mere end tre år har frisør Gun-Britt, og det seneste år også makeup-artist Dennis Knudsen, forvandlet en ganske almindelig kvinde, så hun er kommet til at ligne en filmstjerne i Make Over-indslagene i TV2´s Go´Morgen Danmark. I bogen "Make Over" bringes før og efter fotos af disse kvinder. Bogen er skrevet til alle de kvinder, der ikke har fået mulighed for at komme under kærlig behandling i Go´Morgen Danmark. Bogen er opdelt i årstider, og de to forfatteren giver deres skønhedstips, og bud på sæsonens vigtigste begivenheder i modeverdenen. "Make Over" udgives på Forlaget Aschehoug den 31. oktober 2006 og kan købes hos din boghandler til 199 kroner.
De elskendes bjerg
Gyldendals Forlag udgiver den 27. oktober 2006 Pablo Llambias nye roman "De elskendes bjerg". På sit dødsleje betror Birthe datteren Luisa en hemmelighed: Den mand, Luisa altid har troet var hendes far, er i virkeligheden ikke hendes rigtige far. Hun er derimod, fortæller Birthe, resultatet af et passioneret kærlighedsforhold til en flot spanier under en ferie på Solkysten. Det viser sig imidlertid ikke at være det sidste; der er at sige i den sag. Denne familie rummer mange andre hemmeligheder, fortielser og dækmanøvrer, og det viser sig gradvist gennem de historier, der nu bliver fortalt af forskellige familiemedlemmer. "De elskendes bjerg" er på 216 sider og koster 199 kroner.
Håbets fyrtårn
Peter Lodberg tegner i "Håbets fyrtårn" et billede af Desmond Tutus liv og virke, samt et billede af en af vor tids mest markante skikkelser. Peter Lodberg har kendt Desmound Tutu siden 1983. Desmond Tutu er kendt verden over, som en utrættelig forkæmper for menneskers ret, til at leve et liv uden frygt for forfølgelse, fattigdom og undertrykkelse. Bogen "Håbets fyrtårn" udgivet på Unitas Forlag, er på 112 sider og koster 128 kroner.
Body effex
Bente Clod er aktuel på Høst & Søn den 27. oktober 2006, med ungdomsromanen "Body effex". Bogen er første bind i en serie om pigen Ursula. En ny serie om piger, der er til piger...
De ti herskere
Er en fængslende og rystende historie om verdens længst regerende skjulte magt, hvis største våben er, at ingen tror, den findes. "De ti herskere" er Christian Mørks romandebut, og udgives 27. oktober på Politikens Forlag. Victor Tallent har fundet en formel, der kan brødføde verdens fattige. Det vil betyde, at hele verden fundamentalt vil blive stillet på hovedet. Den Tredje Verden kan ånde frit i en ny tid. Men på FN-konferencen i Venedig, hvor han skal annoncere sit fund, finder han ud af, at verden ikke vil lytte. Hans blinde tolk, Arabella, fortæller om skyggemænd, som har luret på hustagene gennem århundreder. Han forelsker sig håbløst i Arabella, og snart begynder skyggerne at røre på sig. Han forfølges gennem byens snævre gyder og finder en af sine modstandere død på hotelværelset... "De ti herskere" er på 349 sider og kan købes for 249 kroner.
Evig troskab
Er titlen på Morten Sabroes nye roman, der netop er blevet udgivet på Gyldendals Forlag. En sommeraften i 1956 møder Christoffer og hans venner Jan Kestler og hans frygtede bande fra Bunkeren. Det er et møde mellem to vidt forskellige verdener, det forløber dramatisk og bliver begyndelsen til en række skæbnesvangre begivenheder: Christoffers storebror udfordrer Kestler til knivkamp, en fremmed mand begynder at luske rundt i kvarteret, og pigen Jessica flytter ind i det tomme, mystiske hus overfor. Jessica og Christoffer forelsker sig i hinanden og sværgrer hinanden evigt troskab. Ingen af dem ved, at der hviler en forbandelse over deres kærlighed. Romanen er på 312 sider og kan købes for 275 kroner hos din boghandler.
Pelés erindringer udgives på dansk
Den 23. oktober 1940 blev Pelé født. På hans 66-års-fødselsdag udkommer hans erindringer på dansk hos forlaget Rosinante. Pelé voksede op i et fattigt kvarter i Sao Paolo i Brasilien. Barfodet spillede han fodbold med nabolagets rødder - med sammenrullede strømper fra kvarterets tørresnore som bold. Siden blev hans utrolige talent opdaget, og iført sit første par lange bukser indtog Pelé som stor dreng topklubben Santos. Siden fulgte en endeløs række af begivenheder. Fra han som 17-årig i 1958 bragede igennem ved VM i Sverige, til han i slutningen af 1970'erne endegyldigt trak sig tilbage, har Pelé været en magisk figur på enhver fodboldbane. Karrieren bød på ubegribelige driblinger, fantastiske finter - og 1283 mål! Men "Min historie" handler ikke kun om fodbold. Pelé fortæller varmt om sin opvækst og om forældrenes støtte, han deler ærligt sine private op- og nedture med læseren, og han giver sit engagerede besyv med i forhold til politiske og sportslige udviklinger helt frem til i dag. "Min historie" udkom 23. oktober og kan købes hos din lokale boghandler til 299 kroner.
Kim Fupz Aakeson aktuel med ny roman
Gyldendals Forlag har netop i oktober udgivet Kim Fupz Aakesons nye roman "Kommando Villavej". Tre mænd kommer til kort i tilværelsen. Det ramler for dem, og de har svært ved at se meningen med det hele, indtil de finder sammen, de er vrede, de vil slå igen, de vil råbe verden op. Og det viser sig, at de ikke er alene. Bogen er på 232 sider og kan erhverves for 199 kroner.
Robert Zola Christensen aktuel med "Tennis"
Den 19. oktober udgav Gyldendal Robert Zola Christensens nye roman "Tennis". Romanen handler om Morten, der har rundet de 40. Han keder sig i arbejdet som konsulent. Lever i ægteskabet med Iben og datteren Trine. Det er ikke en dans på roser, men de kan trods alt snart fejre kobberbryllup. Morten spiller tennis med den smarte meteorolog Henrik, og Henrik er i virkeligheden meget mere smart end Morten tror, for Henrik ligger i med Iben! Et rigtig trekantsdrama. Især da Iben flytter fra hjemmet og datteren Trine bliver gidsel mellem forældrene. Men Morten vil samle familien igen, koste hvad det vil! Romanen der skildrer en mands livskrise, er på 200 sider og kan købes hos din boghandler til 199 kroner.
Spion for gud - roman solgt til udgivelse i 33 lande!
Juan Gómez-Jurado er forfatter og journalist, og har fået solgt sin romandebut "Spion for gud" til udgivelse i ikke mindre end 33 lande. I Danmark udgives Politikens Forlag hans roman 24. oktober. Pave Johannes Paul II er død, og kardinalerne er kaldt til Vatikanet for at vælge en ny pave. Rom er invaderet af hele den udenlandske presse og hundredetusinder af sørgende, da de to kardinaler findes brutalt myrdet. Vatikanpolitiet skønner, at der er tale om en seriemorder, go det sidste de har brug for, er en gal morder på fri fod! Spørgsmålet er bare, om Vatikanet overhovedet vil hjælpe dem med opklaringen? Måske modarbejder de snarere opklaringsprocessen? Er der tale om et meget større spil her? Læs romanen og find ud af det. "Spion for gud" udkommer 24. oktober, er på 314 sider og vil komme til at koste 199 kroner.
Drengen med sølvhjelmen
Hanne Kvist har netop fået udgivet sin vinderbog i Forums nordiske børnebogskonkurrence fra 1999. Bogen er også baggrund for filmen, "Der var engang en dreng - som fik en lillesøster med vinger", der netop er biografaktuel. Drengen Jon kæmper for at redde sin lillesøster. En helt reel kamp, ja en kamp på liv og død. Romanen er anderledes end den aktuelle film, men de fortæller begge på hver deres måde, om en dreng der kæmper for at redde sin lillesøster, og for retten til at være anderledes. Romanen er på 144 sider og koster 99 kroner.
Ta´en tur til "Skomagerbakken" med Louis Jensen
Gyldendals Forlag udgav 11. oktober Louis Jensens nye roman "Skomagerbakken". Romanen handler om en forvirret ung mand med kærestesorg og en døende far. Han opsøges en dag af G, en venlig ældre herre. G tilbyder den unge mand 5000 kroner om måneden, for at gå med på en daglig tur op på Skomagerbakken, den nærliggende høj. Hvad mon der kommer ud af sådan en spøjs opgave? Romanen er på 192 sider og koster 225 kroner.
Truman Capotes debutroman
Politikens Forlag udgav 11. oktober Truman Capotes debutroman "Sommercruise". Det er sommeren lige efter Anden Verdenskrig. New York er ramt af en bedøvende hedebølge, og den unge, eventyrlystne societypige Grady McNeil er for første gang alene i storbyen. De ambitiøse forældre er taget på krydstogt til Europa, og endelig er hun sig selv og kan dyrke den affære, hun har indledt med en mand fra et helt andet socialt lag end hendes eget. Den mutte og uudgrundelige Clyde fra Brooklyn har været soldat i krigen og passer nu en parkeringsplads. Han bliver Gradys skæbne på den hede, heftige sommers erotiske krydstogt gennem storbyen. Historien fortælles med Truman Capotes psykologiske træfsikkerhed, lune og lyriske skrivestil. Romanen er på 120 sider og koster 199 kroner.
Merete Pryds Helle aktuel med "Oh, Romeo"
Forlaget Rosinante udgav 12. oktober Merete Pryds Helles nye roman "Oh, Romeo". Romanen er et realistisk samtidspolitisk kammerstykke om to unge menneskers umulige kærlighed, skrevet over, naturligvis William Shakespeares berømte tragedie. Romeo er uddannet læge, indvandrer fra Iran, taxachauffør i hovedstaden. Julie er phd.-studerende på Retsmedicinsk Institut, har balkonudsigt over Skt. Hans Torv. Julie glemmer sin taske i Romeos taxa, og han opsøger hende. Men kan umulighed kærlighed overvinde alt? Romanen er på 127 sider og koster 199 kroner.
Efterfølger til Peter Pan
Forlaget Sesam har den 5. oktober udgivet "Peter Pan ser rødt", af forfatteren Geraldine McCaughrean. Hun er udvalgt af den fond, der håndterer Peter Pan-copyrighten, til et skrive en efterfølger til den kendte klassiker. Nu er den på gaden. Der er problemer på Ønskeøen! Drømmene siver ud, mærkelige drømme, om pirater og havfruer. Wendy og De Glemte Drenge, der er blevet voksne, er det et klart signal. Peter Pan har brug for deres hjælp. Tilbage på Ønskeøen finder de dog ud af, at Ønskeøen er blevet et meget mere farligt sted at opholde sig. Bogen er på 240 sider og koster 299 kroner.
Dickens´ udødelige juleklassiker
Forlaget Sesam har netop udgivet en luksusudgave af Charles Dickens´ kendte og elskede "Et juleeventyr". Den smukke illustrerede bog, med den fantastiske historie om Ebenezer Scrooge, der lever isoleret i selskab med sine højt skattede penge, er på 160 sider, og luksusudgaven koster 299 kroner. Så køb dette pragteksemplar, og giv historien om sure og ensomme Scrooge videre til børn og familie. En rigtig julebog til hele familien!
Genudgivelse af Inger Frimanssons "Godnat min elskede"
Hvem er egentlig Justine Dalvik? Kvinden i det høje smalle stenhus lige nedenfor Mälaren. Hun bor alene i sit barndomshjem, nægter at sælge huset og lever af de penge, hun har arvet. Hvad skete der egentlig på den tragiske rejse i den malaysiske jungle? Og hvorfor sker der altid noget forfærdeligt, hvor Justine er? Svaret findes måske i hendes barndom, og opgøret med fortiden udvikler sig til en katastrofe. Inger Frimansson har skrevet en psykologisk thriller om de frygtelige konsekvenser det får, når de psykiske grænser brydes ned hos et krænket menneske, der ønsker hævn. "Godnat, min elskede" fik Det Svenske Krimiakademis pris som ’Bedste svenske krimi’ i 1999. Udgivet af Politikens Forlag 29. september 2006, kan købes hos din boghandler til 49 kroner.
Bedste svenske krimi 2005
"Skyggen i vandet" af Inger Frimansson, netop udgivet på Politikens Forlag, vandt i 2005 prisen for bedste svenske krimi: Justine Dalvik har slået et par af sine plageånder ihjel, men er aldrig blevet afsløret. Der er nu gået seks år, livet er blevet roligere, og risikoen for at blive opdaget burde være ovre. Men pludselig truer fortiden alligevel med at indhente hende. Hun aner løkken strammes om sin hals. Vil de finde hende, og vil nogen nogensinde forstå? Krimien er på 316 sider og koster 249 kroner hos din lokale boghandler. Inger Frimansson viser igen sit fabelagtige talent for at skrive en nervepirrende psykologisk thriller. I sin begrundelse for at give Skyggen i vandet prisen som ”Bedste svenske krimi” skrev Det Svenske Krimiakademi: ”Bogen er en dybt indfølende menneskeskildring, som med små midler opbygger en snigende spænding.” – Kan læses som efterfølgeren til Godnat, min elskede eller som selvstændig roman.
Helle Stangerup aktuel med "Skæbnegalleriet"
Det er den 12. oktober 1537 i Henrik den Ottendes London. En Prins og tronarving er endelig blevet født, og byens indbyggere går amok i glædesrus. Men mens kirkeklokkerne kimer, og kanonsalutterne brager løs, får denne begivenhed en helt anden betydning for maleren Hans Holbein. Den dag genser han Meg, Thomas Mores datter og en kvinde af en ganske særlig karat. Han ser hende blive udsat for et drabsforsøg og kommer i besiddelse af en kniv med mærkelige tegn på skæftet. 338 sider, kan købes hos din boghandler til 299 kroner.
Bogcafeer
AOF har lavet et fint tema om bogcafeer, det vil sige, hyggelige steder, hvor man kombinerer cafe og boghandel. Læs selv mere på: http://www.aok.dk/roundup/757 Ta´ud og nyd kulturen, en god mokka og en god bog:-)
Kulturnat i Chester´s Bogcafé
Hermed programmet for dette års kulturnat, fredag den 13. oktober i Chester's Bogcafé: For børn: Smølfejagt med flotte præmier fra klokken 18. For voksne: Laila Ingrid Rasmussen læser op af "Tordenkaffe" klokken 20-20.30 Kristina Stoltz læser op af romanen "Turisthotellet" klokken 21-21.30 Anne-Marie Vedsø Olesen læser op af tidligere og nyt, endnu uudgivet materiale klokken 21.45-22.15 Yderligere info på www.chester.dk Vi serverer vores skønne kulturnat-suppe og har naturligvis også varm kaffe, kolde øl og økologisk saft på menuen
Find din passion
Onsdag den 11. oktober kl. 19 kan du i Chester's Bogcafé møde forfatteren og coachen Pernille Melsted, der er aktuel med bogen "Find din passion på 4 uger". Pernille Melsted vil fortælle om de coachingteknikker, der ligger til grund for bogen, og om hvordan man kan anvende dem og bogen i praksis. Læs mere på www.chester.dk
Kirsten Thorup gæster Chester´s Bogcafe
Anmelderne har allerede været på banen med utvetydige roser som "fuldstændig mesterlig", "formfuldendt" og "et modent mesterværk" i forbindelse med Kirsten Thorups nye roman "Førkrigstid". Alt tyder på, at Thorup atter engang har haft fat i den lange ende, men Chester's giver dig nu muligheden for at dømme selv - ansigt til ansigt med forfatterinden - når hun onsdag den 4. oktober præsenterer sit værk på bogcafeen. Arrangementet starter klokken 19.00, men kom gerne i god tid og nyd en kop kaffe. Tilmelding på chester@chester.dk eller telefon 32 573 574. Læs mere på www.chester.dk
Ny roman fra Lars Saabye Christensen
"Modellen" er Lars Saabye Christensens opgør med kunsten Med "Modellen" tager Lars Saabye Christensen et nyt skridt i sin litterære karriere. Romanens nærgående udforskning af kunstnerisk ærgerrighed og mandlig ambition repræsenterer et nyt tema i forfatterskabet. "Modellen" handler om forholdet mellem liv og kunst og er et isnende klart portræt af en mand, som er parat til at ofre alt for at bevare sin skaberevne. Lars Saabye Christensens fortælletalent når nye højder i denne roman, der på én gang er medrivende og oprivende læsning. Romanen udgives 29. september, er på 325 sider og koster 249 kroner.
Genoptryk af Egon Mathiesens børneklassikere
Forlaget Gyldendal har netop udgivet to af Egon Mathiesens gamle børneklassikere, "Bugivugi" og "Fredrik med bilen". Hver bog er på 44 sider og koster 99 kroner. Begge bøger er gode højtlæsningsbøger med fine illustrationer af forfatteren selv. Så køb disse bøger til dine børn, eller dig selv, og vend en tur tilbage til barndommens litteratur.
Lær at trække vejret ordentligt!
Har du tænkt på, hvordan du trækker vejret? Når du trækket vejret dybt, har det mange positive virkninger: Fordøjelsen og blodcirkulationen forbedres, immunforsvaret styrkes og livskraften øges. En helende, selvhelbredende proces sættes i gang. Du føler dig mere harmonisk og din selvtillid vokser. Åndedrættet er en bro til sjælen og din indre visdom. "Lær at trække vejret" er en jordnær anvisning på at opnå et bedre liv ved hjælp af åndedrættet. Ved at træne din vejrtrækning kan du skabe dig en ny måde at leve på. Ved at iagttage dit åndedræt og dine følelser, bliver du bevidst om, hvad der påvirker dig og hvordan du reagerer. Så kan du lettere træffe bevidste valg og selv påvirke din situation. Du bliver et vitalt, bevidst og handlende menneske. Bogen udkom 22. september hos Borgens Forlag, er på 220 sider og koster 199, 95 kroner hos din lokale boghandler.
Feecback
På Dansk Psykologisk Forlag udgives Guro Øiestads "Feedback". Titlen beskriver helt rammende, det som bogen omhandler. Feedback er mere end ros og ris. At give feedback er at anerkende nogle sider ved en anden. At få feedback er at blive bekræftet og få mulighed for at vokse. God feedback handler om muancer og variation. Derfor er det nødvendigt at have et rigt repertoire af forskellige måder at give feedback på, således at man kan gøre det på en måde, der får folk til at vokse. Bogen er på 164 sider og koster 228 kroner.
Ny John Irving-paperback
Forlaget Lindhardt og Ringhof har netop udgivet John Irvings "Vandmetoden", "Et ægteskab i 74 kilo klassen" og "Om at redde Piggy Sneed" i en samlet paperback-udgave. Vil du gerne lære Irving at kende, kan du passende starte her. Der er 1040 sider at kaste sig over, til den pris af 199 kroner. God læsning!
Biografi om, og med, Michael Falch
"Ud af mørket" er beretningen om Michael Falchs ned- og opture. Efter at have været et af 80´ernes største rock-ikoner fik han en overdosis af showbiz og alkohol, der slog ham helt ud. Både kunstnerisk og bogstaveligt. Stress og angst gik hånd i hånd i det, der udadtil lignede en succeshistorie. Torben Bille, der har fulgt Falch siden de tidligste dage i Malurt, har talt med venner, fjender, kollegaer og familiemedlemmer. Udkom på Gyldendals forlag 14. september, på 312 sider, til 299 kroner hos din lokale boghandler.
"Junglebogen" i ny udgave
Pragtudgave af klassikeren illustreret af Robert Ingpen. "Junglebogen" er den kendte historie om menneskeungen Mowgli, der opfostres af ulvene i den indiske jungle. Disney gjorde historien kendt for alle, men her er den originale historie om, hvordan Mowgli lærer at leve efter jungleloven og lærer at jage. Hans læremestre er selvfølgelig panteren Bagheera, bjørnen Baloo og den snigende slange Kaa. Ud over "Junglebogen" er der også de klassiske historier om desmerdyret Rikki-tikki-tavi, Den Hvide Sæl, elefanternes liv og Toomai. De klassiske historier er fyldt med eventyrets magi, der levendegøres gennem Robert Ingpens fantastiske illustrationer. Dette er tredje bog i en flot luksus-serie, som også inkluderer "Peter Pan" og "Skatteøen". Robert Ingpen, der er født i 1936, er kendt som både forfatter og kunstner. I 1986 modtog han H.C. Andersen-medaljen for sit store bidrag til børnelitteraturen. I de senere år har han illustreret blandt andet jubilæumsudgaven af "Peter Pan og Wendy", dansk udgave udgivet i 2004 hos forlaget Sesam, samt pragtudgaven af "Skatteøen", dansk udgave også udgivet i 2005 hos forlaget Sesam. Denne lækre nye udgave af "Junglebogen" er på 192 sider, med fantastiske illustrationer, til den pris af 269 kroner.
Salman Rushdie aktuel igen
I august udkom Salman Rushdies nye roman på dansk. "Klovnen Shalimar" er oversat af Thomas Harder, 416 sider lang og koster 299 kroner. Romanen er en fortælling om en dyb og stærk kærlighed, som bliver ødelagt at utroskab, og om et jordisk paradis med ferskenplantager og sneklædte bjerge, der bliver splittet af religiøse stridigheder. Det er historien om Max, hans moder og hans datter - og om den kvinde, som binder dem uløseligt sammen. Gyldendal har udgivet ´"Klovnen Shalimar" og den kan erhverves hos din lokale boghandler.
Dostojevskij boks - snart på gaden!
Dostojevskijs samlede værker - genoptryk af Thomassens klassiske oversættelse. Fjodor M. Dostojevkijs samlede værker - romaner, noveller og breve - genudgives nu på dansk i en flot boks til en vejledende pris på 999 kroner. Denne udgave er et genoptryk af Ejnar Thomassens klassiske oversættelse, som første gang udkom på Stig Vendelkærs Forlag i 1965-66. Med genudgivelsen får man mulighed for at komme ud i alle kroge af det store forfatterskab. Boksen indeholder både de store klassikere og de smallere værker, der ikke længere er i handelen - og som sandsynligvis ikke kommer det i form af nyoversættelser. Udgaven er således tænkt som supplement til de nyere oversættelser og som en mulighed for at få det hele med. Fjodor M. Dostojevskij der levede fra 1821-1881 er en helt central forfatter i russisk litteratur såvel som i verdenslitteraturen. Forfatterskabet er omfattende og alsidigt, psykologisk dybdeborende og socialt engageret, og fortællingerne formår at bygge bro mellem det elementære kriminalistiske plot og den indgående eksistentielle diskussion. Dostovejskijs værker er mesterværker, og ikke uden grund har de inspireret nogle af de største forfattere i den moderne vestlige litteratur. Boksen med Dostojevskijs samlede værker udkommer den 28. september på People’s Press.
Roald Dahls markeres
90-års fødselsdag En af verdens mest populære børnebogsforfattere, den norsk-engelske Roald Dahl, ville den 13. september 2006 være fyldt 90 år. Mærkedagen markeres i stor stil i England, hvor Dahls bøger har solgt over 50 millioner eksemplarer alene i paperbacks. Overskuddet fra disse bøger går via The Roald Dahl Foundation til bekæmpelse af blandt andet analfabetisme. På Roald Dahl Museum and Story Centre kan børn og barnlige sjæle gå på opdagelse i Dahls fantasirige verden fuld af humoristiske opfindelser. Skoler, biblioteker og boghandlere i hele Storbritannien deltager i alverdens aktiviteter for at markere Roald Dahl Day. I Danmark er forfatteren især kendt for børnebogen "Charlie og Chokoladefabrikken", der er udkommet i flere udgaver senest i 2005 i forbindelse med Tim Burtons filmatisering med Johnny Depp i rollen som Willy Wonka. Informationer om Roald Dahl Day findes på: www.roalddahlday.info Charlie og Chokoladefabrikken kan købes hos landets boghandlere og koster 99 kroner.
Ny bog om fodboldens verden
”FodBoldøje” er en oplagt bog for alle fodboldfans, i forbindelse med den forestående VM-slutrunde. I gode og skæve historier indfanger bogen de følelser fodbolden påfører mennesker i alle aldre og alle kulturer. Bogen er forfatteren Lasse Højstrup Sørensens personlige rejseskildring i fodboldens mangeartede univers. Ti lande, elleve historier, om mennesker og deres største lidenskab. Om politik, historie, kultur, men mest af alt - om fodbold. På bogens hjemmeside www.fodboldoje.dk kan findes supplerende materiale, fotos, links og debatforum.
Anna Kløvedal og bangebuksen
Onsdag den 21. juni kl 19.00 kommer Anna Kløvedal og læser op af hendes debutroman "Bangebuks". Sted: Chester's Bogcafé, Strandgade 26, 1401 København K. Debutromanen "Bangebuksen" handler om Lone der er en super checket kvinde sidst i 30´erne, med styr på både karrieren og sit privatliv. Hun bor i en større provinsby, i en stor villa med sin ægtefælle gennem 20 år og deres teenagedatter. Kun hendes mand ved, at hun lider af angst. Hun er kronisk bange for at blive syg, alvorligt syg. Og hun er bange for at være alene, køre hurtigt i bil, rejse og alt hvad der er uforudset. Tilmelding til chester@chester.dk eller på telefon nummer 32573574.
Oplev Jørgen Leth I Chester´s Bogcafe
Tirsdag den 13. juni kl. 19.00 byder Chester's Bogcafé i Strandgade Jørgen Leth velkommen. Anledningen er Jørgens Leths nye digtsamling "Det gør ikke noget". Jørgen Leth læser op af digtsamlingen og det vil blive muligt at købe og få signeret digtsamlingen. Med denne digtsamling er Leth tilbage på sporet fra "Billedet forestiller" fra 2000. Digtene kredser om velkendte emner som sport, film, sex og nok så meget om en mand, der har affundet sig med tingenes tilstand, men dog stadig kan undre sig. Ikke mindst over fædrelandets snæversyn og puritanisme. Ved arrangementet er Gyldendal vært for et glas vin og lidt snack. Tilmelding er nødvendig, mail chester@chester.dk eller ring på 32 573 574.
Peter Høghs "Stille pige" oversættes....
Siden bogmessen i London i marts har Peter Høegs udenlandske forlag haft lejlighed til at læse og give tilbud på "Den stille pige". Det har resulteret i at bogen er solgt til udgivelse i foreløbig 11 lande, nemlig: USA, England, Tyskland, Italien, Sverige, Norge, Finland, Holland, Grækenland, Letland og Rusland.
Nyt hos Chester´s Bogcafé
Tirsdag den 9. maj kl. 19.00: Robert Berridge Dean: Ebba Lund - The girl with the red hat. I samtale med Thomas Kennedy. Arrangementet foregår på engelsk. Onsdag den 10. maj kl. 19.30: Lone Kühlmann - "Nini Theilade - Dansen var det hele værd" Portrætbog om den knap 91-årige balletdanser og koreograf Nini Theilade. Nini Theilade deltager også ved arrangementet. Læs mere på www.chester.dk
Ny Elizabeth George-roman her i maj
Forlaget Lindhardt og Ringhof udgiver 11. maj nyt fra forfatteren, krimiens dame, Elizabeth George. I "Uden vidner" er Thomas Lynley og Barbara Havers tilbage i fin form, og det kræves også for en massemorder er på spil i London! Ofrene er helt unge drenge, og da flere af dem er af udenlandsk herkomst, hævder offentligheden, såvel som religiøse og politiske ledere, og ikke mindst pressen, at politiets langsommelighed i opklaringen af mordene, er et udtryk for grov racisme. Lynley bliver sat på sagen, og han forsøger at få Havers indsat i den rang hun tidligere havde, og vil også selv bestemme hvordan efterforskningen skal gribes an, men møder stor modstand fra ledelsen i New Scotland Yard. Imens fortsætter de bestialske mord! 545 sider, 299 kroner.
Torben Weirup er downtown
11. maj udgiver Gyldendal Torben Weirups "Downtown - en bog om London". Her skriver Weirup med beundring, begejstring og undren om London. Om gallerierne, museerne, vinbarerne, pubberne, de karrierebevidste mænd og kvinder, Themsen set i et kulturhistorisk perspektiv, undergrundssystemet, haverne, pladserne, og meget mere af det London´ske. 192 sider til 175 kroner.
Igen i Knud Rasmussens fodspor
Borgen udgiver 11. maj Kurt L. Frederiksens nye bog, "Edderfuglens rejse", en roman om Knud Rasmussen og den 5. Thule-ekspedition. Kurt L. Frederiksen har tidligere udgivet flere bøger om Knud Rasmussen, og i denne nye følger forfatteren Knud Rasmussen på "Verdens længste slæderejse", det var nemlig det Knud Rasmussen selv kaldte turen, da han satte ud sammen med en håndfuld mænd og en enkelt kvinde i 1921, turen skulle gå tværs over Nordamerika til Alaska, hvor han ville søge efter grønlændernes aner. Det skulle blive en dramatisk tur! 239 sider til 299,95 kroner.
Frøken Jensen i classic look
Forlaget Gyldendal har netop udgivet kogebogsklassikerne "Frøken Jensens kogebog" i en helt ny, retro, klassisk udgave "Classic Frøken Jensen". Her er skønne klassiske Frøken Jensen-retter, illustreret med sjove og nostalgiske gamle reklamer, plakater og madbilleder. En flot kogebog i lækker gammeldags indbinding, 288 sider, til 299 kroner.
Läckberg aktuel igen
Den svenske krimiprinsesse, Camilla Läckberg er igen aktuel på dansk, denne gang med krimien "Prædikanten". Man forventer fra People´s Press at udgive Camilla Läckbergs tredje krimi, "Stenhuggeren" i efteråret 2006.
Nye arrangementer i Chester´s Bogcafé
28. april kl. 15-17. Forlaget Underskoven indbyder til: To timer i selskab med den norske forfatter/journalist Eskil Engdal, som vil fortælle om sin nye bog "Den Balstyrige Viking". Bogen handler om Engdals vanvittige jagt på vikingekongen Harald Hårderåde tværs over Europa og tilbage igen. 2. maj kl. 19.00. Foreningen Æbletræet præsenterer Tove Vejstrup, museumsinspektør på Louisiana, der kommer og fortæller om nutidig tysk kunst, især om Georg Baselitz. Entré kr. 50. 3. maj - kl. 19.00: Kend din krop! Birgitte Rode Diness og Svend Aage Madsen i samtale om "Kend din krop, mand" og "Kvinde kend din krop". 5. maj - i forbindelse med forskningens døgn: Er Asien af en anden verden? Lørdag den 6. maj. I forbindelse med forskningens døgn: På sporet af hverdagen. Tre smagsprøver på forskning i dagliglivskultur: Hverdagsdrømme i dag Lykke i 1800-tallet Vold og druk i 1700-tallet Læs mere på www.chester.dk
Så er det frem med grillen
Solen varmer os igen og vi kan snart hygge os på terassen med grillmad og kølige drikke. Savner du inspiration kan den hentes i Miriam og Jan Glæsels nye grillkogebog "Glæsels Grillerier" som udkom på Aschehoug Dansk Forlag 4. april, i god tid til grillsæsonen. Kogebogen er lavet i samarbejde med Weber og rummer over 75 opskrifter på lækker grillmad der er nem at tilberede. De 192 sider koster 249 kroner.
100 seværdigheder - skøn ferielæsning!
Forlaget Aktium udgav 21. april 2006 den flotte rejse og fagbog "100 seværdigheder - Kultur- og naturvidundere på de fem kontinenter". I den klassiske oldtid var der syv menneskeskabte vidundere. I vor tid er der mange flere menneskeskabte vidundere – lige fra de moderne bygninger på Manhattan, San Franciscos Golden Gate og Eiffeltårnet, til middelalderens underværker, som den hellige romerske Kejsers El Escorial-fæstning i Spanien, Taj Mahal, den overvældende Kinesiske Mur, og resterne af mayaernes og aztekernes civilisationer. Naturens underværker er også medtaget i denne fascinerende bog. Den overvældende Grand Canyon, det berømte Fujiyama-bjerg i Japan, det imponerende Great Barrier Reef ud for Australiens kyst og Det Døde Hav. Bogen åbenbarer et hundrede af vor tids underværker og tager dig på en opdagelsesrejse gennem overdådige farvefotografier af de strålende klenodier i vor kultur og natur. Den kan erhverves hos din lokale boghandel til den billige pris af 199 kroner.
Stor biografi om Eva Braun på trapperne
Den 1. maj 2006 udgiver Jyllands-Postens Forlag Angela Lamberts store biografi "Kvinden som elskede Hitler - historien om Eva Braun". Det er blevet til mange biografier om Hitler, men kun få om Eva Braun. Angela Lambert skildrer i den 544 sider lange biografi, kvinden Eva Braun. Biografien bygger på interviews med personer der stod Eva Braun nær, og der bringes nyt materiale for dagen. Du kan købe biografien i din lokale boghandel til 299 kroner.
Krimiens grand old lady aktuel igen
Den 86-årige benhårde krimiforfatter P. D. James er i topform i endnu en udgivelse. "Fyret" udgives på Forlaget Forum den 28. april, er på 373 sider og kommer til at koste 299 kroner. Handlingen i "Fyret" foregår under Anden Verdenskrig, hvor tre tyske soldater ankommer til Combe Island ud for Englands Kyst. De bliver alle brutalt myrdet. 60 års senere finder endnu et mord sted, og Adam Dalgliesh ankommer sammen med sine kollegaer. Med 15 indbyggere på øen burde det være en smal sag at finde morderen, eller?
Vi går mod lyse tider
Og derfor udgiver Lindhardt og Ringhof 1. maj Anne Skovgaard-Petersens nye kogebog "Middelhavsmad - Feriekøkken året rundt". Middelhavsmad er sund sommermad, og kogebogen indeholder over 140 opskrifter på nem, enkel og let sommermad, skildret over 140 sider, og til introduktionsprisen 199 kroner i maj og juni, derefter 249 kroner. Bon appetit!
Alberte Winding debuterer som forfatter
Musikeren Alberte Winding debuterede 21. april som forfatter, med ungdomsromanen "Barbara Tristan Møllers hemmelige dagbog. Bogen er en teenagers dagbog, og beskriver både humoristisk og alvorligt livet fra en teenagers synsvinkel. Ungdomsromanen er på 200 sider, koster 199 kroner, og er udgivet af Politikens Forlag.
På flugt....
Den 25. april 2006 udgives Lesley Pearses roman "Husk mig". En dramatisk, spændende og romantisk roman om den 18-årige Mary der bliver idømt 7 år som straffefange efter et mindre tyveri. Under opholdet som straffefange gifter hun sig med medfangen Will, og sammen med deres børn og andre straffefanger flygter de. Romanen udgives på forlaget Sommer & Sørensen, er på 422 sider og koster 299,95 kroner, så er der også til et par gode dages læsning, eventuelt i solen på terassen:-)
Havesæsonen er sat ind....
Er du i tvivl om beskæring i haven og andre ting og sager, så er der gode råd at hente i Steve Bradley: Aschehougs beskæringsbog, der netop er udkommet. Bogen er på 224 sider og koster 199 kroner. Den vejleder specifikt med billeder osv. i forhold til beskæring af over 70 forskellige haveplanter.
Ny Alfonsbog på gaden....
Børnenes elskede Alfons er aktuel igen i den nye bog "Alfons Åberg og krigen". Også Alfons-bøgerne følger med tiden, og tager nu et alvorligt tema som krig op. Gunilla Bergström har skrevet 24 Alfons-bøger, og på verdensplan er der trykt 6,8 millioner Alfons-bøger. Fans kan læse mere på www.alfons.se Den nye bog er på 32 sider og koster 199 kroner.
Bogfestival på Christianshavn
Chester´s Bogcafé og Christianshavns Bibliotek åbner for 3. år i træk for Christianshavns Bogfestival på Verdens Bogdag den 23. april. I år vil besøgene få mulighed for at opleve forfattere optræde live på Christianshavns Torv, på Biblioteket, på Apoteket og i Beboerhuset, hvor de dels præsenterer, dels læser op af deres bøger. Der bliver også besøg af Bibliotekernes Bogbus og Galleriet Overgaden afholder lørdag den 22. april en Kunstbogmesse, ligesom NORDEN I FOKUS præsenterer en ny udstilling: OSYNLIGHET. Tilbuddene er mange og igen i år er der et stort bogmarked. Til forskel fra sidste år er bogmarkedet rykket "indendørs" i teltet, som til gengæld er blevet fordoblet i størrelse. Mad og drikke kan købes - dels i telefonkiosken og dels i Beboerhuset. Verdens Bogdag den 23. april er indstiftet af UNESCO i 1995. Verdens Bogdag bygger på en tradition i den catalonske del af Spanien. Her fejrer man dagen ved at give en bog og en rose til den, man holder af. Bogen er jo en vigtig kilde til udbredelse og bevaring af viden og samtidig en kompliment til modtageren. Ligesom sidste år får man på selvfølgelig en rose på dagen. Man kan læse mere på http://www.chester.dk/CustomContent.aspx?PageID=15
Mød Leif Davidsens i Chester´s Bogcafé
Tirsdag den 11. april klokken 19 gæster Leif Davidsen Chester's Bogcafé, hvor han præsenterer sin nye roman: Den Ukendte Hustru. Efter arrangementet vil det være muligt at købe og få signeret bogen.
Chester´s Bogcafé meddeler:
Desværre må vi pga. uforudsete omstændigheder aflyse forfatterarrangementet med Benito Scocozza og Grethe Jensen om Politkens Danmarkshistorie i aften den 5. april kl. 19.00. Vi beklager rigtig meget og vi arbejder på at finde en anden dato som erstatning.
Philip Pullmanns "Det Gyldne Kompas" genudgives på dansk
Gyldendal genudgiver Philip Pullmanns trilogi "Det Gyldne Kompas" i en ny og flot udgave 11. april. Serien er oversat til 39 sprog og har solgt mere end 8 millioner eksemplarer på verdensplan. Filmrettighederne er solgt til New Line. Kort fortalt handler bestseller-trilogien om den nysgerrige og handlekraftige Lyras fantastiske rejse ind i en anden verden, hvor både fantasien lever i bedste velgående, men hvor også livets store temaer og dilemmaer spiller ind. De nye udgaver kommer til at koste 199 kroner per bind, og har fået nyt flot, farverigt design.
Ny fantasyroman fra Gyldendal
Gyldendal er 30. marts klar med en helt ny fantasy-satsning. "Septimus Heap - Bog 1 -Magik" røg direkte på New York Times bestsellerliste da den blev udgivet i USA, det bliver spændende at se hvordan den hitter her i DK. Samme nat som Septimus Heap, den syvende søn af den syvende søn, bliver født, stjålet og erklæret død, finder hans far en bylt med en lille nyfødt pige. Familien Heap tager hende til sig og kalder hende Jenna. Men hvad skete der egentlig med deres egen Septimus? "Magik" er første bind af en serie på fem planlagte bind, hvor læseren tages med ud på eventyr med magi, sære karakterer, trylleri, gift og trolddom. Mon vi har en Harry Potter-afløser her? Første bind er på 582 sider og koster 299 kroner.
Så er der mere Glæsels grilleri
Miriam og Jan Glæsel er igen aktuelle med en grillbog. Bogen "Glæsels Grillerier" udgives 4. april på Aschehoug Dansk Forlag og koster 249 kroner, for knap 200 sider. Bogen er blevet til et i samarbejde med Weber og indeholder mere end 75 opskrifter på lækker grillmad. Så mangler vi bare det gode grillvejr:-)
Det er mig eller hunden!
Victoria Stillwell kender du måske fra tv-programmet "Det er mig eller hunden". Møntergården udgiver 6. april en bog der følger op på serien. I bogen kan man som hundeejer lære lidt om hvordan hundens indlæring foregår, og hvorfor det er så vigtigt hvilke signaler vi sender dem. Du får også tips til hvad du kan gøre når din hund ikke gør som du vil. Filosofien bag metoden er at se på verden med hundens øjne. 224 sider, 249 kroner.
Bjørn Bredal om Montaigne på Chester´s Bogcafé
4. april - kl. 19.00, Foreningen Æbletræet præsenterer Bjørn Bredal, redaktør på Politiken og forfatter til en lang række bøger. Bredal kommer og fortæller om renæssancemennesket Michel de Montaigne. Arrangementet er støttet af Kunststyrelsen, Forfattercentrum Entré kr. 50,- ....tilmelding på chester@chester.dk eller telefon 32 573 574.
Nyt fra Chester´s Bogcafe
Der sker meget litterært i Chester´s Bogcafe: 29. marts 19. Peter H. Fogtdal om "Zarens Dværg", hans nye roman der netop er udgivet her 21. marts 2006. 5. april kl. 19. Benitoo Scocozza & Grethe Jensen om "Politikens etbinds Danmarkshistorie". 19. april kl. 19. Per Smidl om "Ytringsfrihed". En udgivelse i pamfletserien fra Tiderne Skifter. Læs mere om bogcafeen på www.chester.dk og ta´et smut forbi;-)
Så nærmer sig gør-det-selv tiden
Snart vælter det frem, ikke blot med forårsblomster, men også med havebøger, vi gør klar til et stort tema her på www.bookworm.dk Men også på gør-det-selv-fronten er man klar. I april måned udgiver Nyt Nordisk Forlag både en bog om at male og tapetsere og en fagbog om at bygge carport, så kære læser, I kan godt begynde at finde værktøjskassen og havehandskerne frem.
"Hundehoved" i radioen!
Har man endnu ikke læst Morten Ramslands roman "Hundehoved", kan man nu høre hele den 13 timer lange historie læst op af skuespilleren Jens Albinus. Radioføljetonen i DR Litteratur starter 20. marts kl. 11. Så er det ellers bare med at folde ørerne ud og have lidt god te/kaffe parat:-) (Politiken og Bogguide.dk )
Marian Keyes igen aktuel på dansk
Denne gang med romanen "Vandmelonen", der blev udgivet 16. marts på Forlaget Cicero. Romanen kommer snart med både anmeldelser og som konkurrence her på www.bookworm.dk
Michelle Paver klar med 3. bind i Jamaica-trilogien
"Belle" er tredje bind i Michelle Pavers handlingsmættede Jamaica-trilogi, men kan ligesom de to andre bind, Slægten på Jamaica og Sofies arv, læses selvstændigt. "Belle" udkommer 20 marts på Forlaget Sommer og Sørensen. Romanen bliver på 373 sider og kommer til at koste 299 kroner.
Dan Turéll-udgivelser i centrum på 60-års dagen
Den 19. marts ville Dan Turéll være fyldt 60 år. Det markerer Borgens Forlag ved at genudgive Mord-serien og Onkel Danny-serien, og som noget helt nyt har Chili Turéll samlet en række af de digte og sange lavet af Dan der´betyder mest for hende. Begge serier og digt/sangsamlingen "Lysende sange" udgives 17. marts.
Program for bogmesse i Århus
Så er sceneprogrammerne på "Litteratur i Musikhuset Aarhus" fire scener klar! Klik dig ind på scenerne på webadressen: http://www.litteratur-aarhus.dk/Program Glæd dig til at møde forfattere som Rune T. Kidde, Hanne-Vibeke Holst og norske Lars Saaby Christensen - ikke at forglemme jægersoldaten, coachen og foredragsholderen B. S. Christiansen. Caféscenen på Musikhusets 2. balkon byder blandt andet på digteren og musikeren Klaus Lynggaard, der fortæller om musikeren og legenden Johnny Cash. Og børnene kan komme i højt humør på Børnescenen i Store Sal - her underholder Elisabeth, og vær ikke bange for at møde Heksen Esmeralda, der svinger med sin tryllestav og smider med godt-humørs-tryllepulver! Ja, der er lidt for både store og små når der er bogmesse i Århus fra 22-23 April.
Peter Høegs "Stille pige" er indtil videre stille på London Book Fair
Fra London Book Fair, 5. Marts 2006 rapporterer Torben Madsen, litterær direktør på GB-forlagene, ifølge Bogmarkedets Nils Bjervig, at man ikke vil underskrive nogen kontrakter på Peter Høegs nye roman "Den stille pige" med udenlandske forlag ved messen der begyndte 5. marts. ”Vi vil ikke lave nogen endelige aftaler, før alle har fået tilsendt et godkendt manuskript og har haft lejlighed for at læse det. Og det sker først, når Peter Høeg har læst og godkendt 1. korrektur. Det sker omkring 1. april.” Der er foreløbig ikke tale om, at forfatterskabet skifter udenlandske forlag. ”De 33 udgivere af hans tidligere bøger har alle en 1. option. Andre har naturligvis allerede stillet sig i kø, hvis nogle forlag skulle falde fra,” siger Torben Madsen. (Bogmarkedet )
Så er der digte....
Fredag den 10. marts kl. 16.30 i Møblerbar, Klareboderne 10 kld. i København læser Claus Handberg Christensen, Nicolaj Stochholm og Janus Kodal op. Handberg Christensen læser fra sin nye bog "En tilpas støj", mens Stochholm og Kodal læser op fra "Works in Progress".
Booktenders - hvad er nu det?
Booktenders '06 er et endags arrangement i Ridehuset, Århus, den 11. marts – med den nyere, danske skønlitteratur i højsædet. Arrangementet begynder kl. 11.00 og slutter ved 02-tiden. I løbet af dagen frem til 19.00 byder en række på 15 unge, danske forfattere på oplæsninger, taler, causerier eller andre bidrag fra scenen. Oplev blandt andet Ina Merete Schmidt med romanen FRA DAG ET, Claus Handberg Christensen med digtsamlingen EN TILPAS STØJ og Dy Plambeck med digtamlingen BURESØ-FORTÆLLINGER. Mellem hver forfatter leveres der musik af to DJs fra det kompetente musikblad Geiger. På gulvet vil man finde et bredt udvalg af danske forlag, som alle har det tilfældes, at de er distributører af den nyere danske skønlitteratur. Du kan læse mere om arrangementet på kulturventil.dk
Rungstedlund-prisen
Hans Edvard Nørregård-Nielsen er blevet tildelt Rungstedlundprisen på 25.000 kr. af Rungstedlundfonden. Med prisen anerkendes han for sit forfatterskab og formidling af sine personlige oplevelser af maleri og skulptur til et stort publikum. I motiveringen for at tildele ham prisen påpeger Rungstedlundfonden hans bevægende og sprogligt markante erindringskunst. Prisen uddeles på Karen Blixen Museet i Rungsted den 19. april. Dronning Margrethe vil være til stede ved begivenheden.
Jørgen Leth hædres....
For sin erindringsbog "Det uperfekte menneske" har Jørgen Leth netop fået Weekendavisens Litteraturpris. Prisvinderen findes efter en afstemning blandt avisens læsere. Tillykke til Leth, der sandelig har fortjent lidt opbakning efter den storvask medierne har givet ham.
Så er der lyd på fra Gyldendal
Gyldendal vil fremover udgive både børne- og voksenbøger på cd. I år udgives cirka 40-50 børne- og voksentitler. Det er intentionen at Gyldendal skal være til stede på alle relevante medieplatforme. Derfor arbejdes der også på mp3-løsninger, så man fremover vil kunne downloade bøger direkte til computer, mobiltelefon eller mp3-spiller. Spændende at se hvad den udvikling vil bringe...
Leif Davidsen aktuel igen til april!
Så kommer der endelig en velkendt Leif Davidsen thriller igen. I april er Davidsen ude med romanen "Den ukendte hustru". Det er Lindhardt og Ringhof der står bag den nye thriller, der kommer til at koste 299 kroner. Så Davidsen-fans kan godt starte nedtællingen....
Endelig nyt fra Peter Høeg
Den 19. maj 2006 udkommer Peter Høegs nye roman "Den stille pige" på forlaget Rosinante. Romanens hovedperson er den 42-årige Kasper Krone. Kasper er en verdensberømt cirkusartist, med en svaghed for poker og Johann Sebastian Bachs musik. Han har en fænomenal hørelse, og en lige så fænomenal skattegæld. Mens han er i vinterkvarter i Glostrup, får han at vide, at en af hans tidligere elever, KlaraMaria, en pige på 10 år, er blevet bortført. Romanen er på 464 sider og kommer til at koste 349 kroner. Peter Høeg, født 1957, debuterede i 1988 med romanen "Forestilling om det tyvende århundrede". Siden fulgte "Fortællinger om natten" i 1990, "Frøken Smillas fornemmelse for sne" kom i 1992, "De måske egnede" i 1993 og "Kvinden og aben" er fra 1996. Peter Høegs bøger er udkommet i 33 lande. Mon ikke vi er mange der ser frem til nyt fra Mr. Høeg:-)
Det store landsdækkende bogudsalg...
starter 1. marts, så folkens, det er bare med at begynde at spare op nu:-)
Diplom fra Det Danske Kriminalakademi til debutanten Anna Grue
Det Danske Kriminalakademi har besluttet at tildele Anna Grue et diplom for fremragende debut med romanen "Noget for noget", der udkom på Aschehoug i november 2005. Diplomet vil blive overrakt til Anna Grue den 25. marts 2006 på årets krimimesse i Horsens: http://www.krimimessen.dk/program.asp Kriminalakademiets jury består af Kirsten Holst, Vibeke Johansen, Bo Bjørnvig, Preben B. Christensen, Flemming Jarlskov, Anton Koch-Nielsen og Bo Tao Michaëlis. Anna Grue, født 1957, er uddannet som grafisk designer, men har det meste af sit liv arbejdet som redigerende journalist. Hun har arbejdet på B.T. og i 14 år været chefredaktør for blandt andet Aller-magasinerne "Forældre & Børn" og "Bazar". I dag er Anna Grue ansat på et nystartet forlag, hvor hun står i spidsen for livsstilsmagasinet "Vi med hund".
Gretelise Holm nomineret til krimiprisen Glasnøglen
Det Danske Kriminalakademi har nomineret Gretelise Holms roman "Under fuld Bedøvelse" til den prestigefyldte fællesskandinaviskepris ”Glasnøglen”, som gives til årets bedste skandinaviske kriminalroman. Glasnøglen er tidligere tildelt de danske forfattere Peter Høeg og Leif Davidsen. Herhjemme er "Under Fuld Bedøvelse" trykt i 20.000 eksemplarer, og i Sverige, hvor bogen er udkommet under titlen "Krigsbarn", fik den en begejstret modtagelse af anmelderne, hvoraf flere mente, at romanen hører hjemme blandt tidens ypperste spændingsbøger. Bogen er nu på vej ud på det tyske og norske marked, og udkommer i marts som paperback i Danmark.
B.S. Christiansen høster stor succes!
Da Aschehoug sidste år nåede at sælge over 150.000 eksemplarer af "Et liv på kanten", troede de fleste at det ikke kunne blive meget bedre. Men det kunne det. Nu har bogen på blot 15 måneder rundet de 200.000 solgte eksemplarer. Dermed har den skrevet sig ind i danmarkshistorien som den hurtigst sælgende biografi nogensinde. Og salget fortsætter derudaf! Årsagen til bogens popularitet er utvivlsomt at rigtig mange mennesker har kunnet bruge bogen som et selvhjælpsredskab, og i den fundet støtte til at udvikle sig, overskride grænser og finde deres indre styrke. Det fremgår af de tusindvis af breve fra begejstrede læsere, som B.S. Christiansen siden bogens udgivelse har modtaget. Heri skriver læserne samstemmende, at bogen har givet dem ny inspiration til at tage deres liv i egen hånd.
Pris til forfatteren Birgit Strandbygaard
24. februar modtager Birgit Strandbygaard Kulturministeriets børnebogspris for bogen "Drengen der samlede på ord"
Herman Bang, samlede noveller
I morgen, 7. februar udgiver Gyldendals Forlag en samlet udgave af Herman Bangs mange noveller. Udgivelsen er på knap 900 sider og varsler 2007, hvor vi kan fejre det 150´ende Herman Bang´ske år. Så givet er det at 2006 vil byde på meget mere Herman Bang, og gudskelov for det, Bang har nemlig et blomstrende billedplan og en helt unik øjebliksskildring. Herfra anbefales det at man stifter mere bekendtsskab med de Bang´ske noveller!
De Gyldne Laurbær 2006
Nyheden at Mortens Ramsland netop har modtaget Boghandlernes Gyldne Laurbær kommer ikke helt uventet! Men et stort tillykke til Morten Ramsland og Forlaget Rosinante.
Litteraturliv i Århus
Litteraturen lever i Århus! Den 22 og 23. April er der masser af litteratur i Musikhuset i Århus. Følg selv med på www.litteratur-aarhus.dk og hold øje med hvem der kommer og hvad der kommer til at være af arrangementer!
Krimimesse i Horsens
Igen i år er der krimimesse i Horsens. Denne gang finder det sted 25-26. marts 2006 på Horsens Ny Teater. I fokus er naturligvis forfattere, bøger, interviews, diskussioner, foredrag, film og prisuddeling. Det er Forlagene Klim og Hovedland, samt Bog & Ide og Arnold Busck står bag. Sponsoreret af Horsens Kommune og BG bank. Læs mere på www.krimimessen.dk Mit bud vil være at Sara Blædel og nogle af de svenske og norske krimiforfattere kigger forbi, måske man kunne håbe på Camilla Läckberg:-)
Hvem, Hvad, Hvor 2006
Så er årbogen "Hvem, Hvad, Hvor" på gaden. Politikens Forlag udgiver hvert år op til jul denne klassiker, og der findes en hel del mennesker der samler på årbogen. Tanken om, om et par år at kigge tilbage på årene er også sjov. Se hvad der skete dengang og drage paralleller til nutiden. I årbogen 2006 kan vi læse om Ritt Bjerregaard der dominerede den politiske scene, Tsunamien der dræbte tæt ved 300.000, vores nye lilleprins, bombeangreb i London, overfyldte fængsler, gamle signaler og slidte skinner, Nordkraft og mange mange andre ting. En interessant bog. Bestemt. En bog for samleren og nye samlere:-)
Det vrimler med engle!
Her i juletiden vrimler det naturligvis med engle alle steder, også på bogfronten. Gyldendal har netop udgivet en meget grundig og detaljeret bog om engle. "Gyldendals bog om engle" er skrevet af Charlotte Christensen, der i en kronologisk rækkefølge gennemgår de vingede væseners historie. Der er citater og billeder, og englenes mange roller skildres på en meget grundig og seriøs maner. Det er fordybelse der er plads til her. En virkelig flot bog. Der er også et engle-leksikon i bogen. Aschehoug Dansk Forlag har også udgivet en rasende flot bog om engle. Her kan man sidde og bladre igennem og fordybe sig i engle sådan rent illustrationsmæssigt, men behøver ikke læse så meget som i bogen fra Gyldendal. Der er smukke smukke fotos og illustrationer i "Engle fra hele verden" der er udgivet af Laura Ward og Will Steeds. Bogen rummer over 250 afbildninger af engle fra hele verden. Denne bog er nemmere tilgængelig og kræver ikke nær så meget af læseren, her kan man hurtigt orientere sig. En god gaveidé til den kunst/historie-interesserede. Forlaget Unitas har udgivet en bog om engle til de helt små. En børnebilledbog af Judith Sixel og Anette Bley, "Bliv hos mig, lille engel" - her er der tale om godnathistorier. Alle tre udgivelser kan varmt anbefales, den første til den læser der gerne vil læse grundigt og fordybe sig, den anden til den læser der gerne vil inspireres gennem billeder og mindre tekst og den sidste til børnene og deres forældre.
24 dage i nissernes liv
December betyder også kalenderhistorier, og Esben Hanefeldt Kristensen har netop udgivet "24 dage i nissernes liv" hvor der er forskellige historier om vidt forskellige nisser. Historierne er fabelagtigt illustreret af forfatteren, og alene disse fantastisk levende mosaik-tegninger er hele købet værd!
Julekalenderbog for børn og voksne
Bent Rasmussen har skrevet "Fjæs og nisserne i skoven", en julekalenderbog med en lille historie og et vers for hver dag op til jul. Trolde Fjæs, syv nisser og menneskene Hurtig-Hans og Futteline er dem det hele drejer sig om i denne kalenderbog. Fjæs og hans syv nisser er smidt ud fra Ellehøj, Fjæs gemmer sig i skoven, og nisserne bliver af trolden forvandlet til syv træer. Skovhuggeren Hurtig-Hans og hans kone Futteline bor i skoven. Hurtig-Hans begynder at hugge træerne omkuld og så begynder der pludselig at ske sjove ting og sager hos skovhuggerparret og i selve skoven! Pia Falck Pape har illustreret julekalenderhistorien, og er man komme for sent i gang kan man jo altid læse lidt op:-)
Den 14. ende bogmesse....
blev en stor succes. Omkring 26.000 besøgte i løbet af de tre dage bogmessen.
Legat til forfatteren Erling Jepsen
Forfatteren og dramatikeren Erling Jepsen modtager den 24. november 2005 forfatteren Martin Lauesens Mindelegat på 20.000 kroner. Herfra ønskes tillykke og der ses frem til mange flere vellykkede romaner fra Jepsens side.
Pris til Josefine Ottesen
"Dæmonernes Hvisken" skrevet af Josefine Ottesen har fået tildelt Boghandler-medhjælpernes Børnebogspris 2005. Prisen blev overrakt på bogmessen i Forum d. 20 nov kl.14. Tillykke!
Bent Haller har vundet Det Danske Akademis Børnebogspris: Silasprisen
Prisen er på 100.000 kr. og den største danske børnebogspris. Den uddeles hvert andet år og er kun uddelt to gange tidligere. I 2001 til Bjarne Reuter og i 2003 til Peter Mouritzen. Prisen overrækkes fredag den 25. november 2005 på Kunstindustrimuseet klokken 15.00. Bent Haller er født i 1946, og kan til næste år kan fejre 30-års forfatterjubilæum. Har omkring 80 bøger bag sig. Han har skrevet i mange forskellige genrer og til mennesker i alle aldre, senest kortprosasamlingen "Det roterende barnekammer". På hjemmesiden hos Forlaget Høst og Søn, www.hoest.dk kan man under børnelitteratur/ forfattere læser mere om Bent Haller.
Tillykke til Bjarne Reuter!
Der vandt BG banks store litteraturpris på 300.000 kroner, der netop er blevet overrakt søndag på BogForum 2005. Tak til Reuter for den pragtfulde roman og for et både vigtigt og vægtigt dansk forfatterskab.
BG Banks debutantpris
Blev overrakt til formiddag på BogForum2005 og gik til Jonas T. Bengtson for romanen "Aminas breve". Tillykke!
Slægten
Er en del af den nye romanserie Maria Helleberg har markeret sig omkring i 2005, hun fortæller om den på BogForum 2005 søndag den 20. november kl.15 på stand 84.
Serafia
er romanen som forfatterne Anne Marie Løn kommer og fortæller om på BogForum2005, det sker søndag 20. november kl.14.30 på stand 31.
Det er Sjón
Modtageren af Nordisk Råds Litteraturpris 2005 kommer og fortæller om "Skyggebaldur" på BogForum 2005 søndag den 20. november kl.13 på stand 84.
BG Bansk Litteraturpris
overrækkes på BogForum2005 kl.11 på Scenen, Tue West kommer og spiller lidt musik.
For de kreative
Dorthe Blom, der er en produktiv hobbybogsforfatter, er også kreativ på BogForum2005, du kan møde hende og se lidt på hvad hun fremtryller af julepynt med 5 forme, på stand 84 kl.15.30, lørdag den 19. november.
Dessert, uhm...
Mette Blomsterberg der netop har udgivet "Politikens bog om desserter" gæster BogForum og kokkeriet lørdag den 19. november kl.15.
Sara Blædel på BogForum 2005
Lørdag den 19. november fortæller krimidronningen Sara Blædel om sin seneste krimi, "Kald mig prinsesse". Det sker på stand 85 kl. 14.30
Ryge og Mørkbak
Er i samtale om Preben Mørkbaks roman om Erik Den Røde på BogForum 2005 lørdag den 19. november kl.14 på stand 31.
Superwoman
Anette Ellegaard har skrevet "Superwoman er en følelse", den fortæller hun om på BogForum 2005 lørdag den 19. november kl.13.30 på Balkonscenen.
Rodfrugter
I kokkeriet på BogForum 2005 kan man lørdag kl.13 opleve Brian Matzen kokkerere fra sin kogebog om danske rodfrugter.
Mozarts samlede breve
På BogForum 2005 kan man lørdag den 19. november kl.12.20 på Tranescenen opleve Peter Dürrfeld i samtale med Georg Metz om udgivelsen af Mozarts samlede breve.
Signe Wenneberg bogaktuel
Forfatteren der er kendt for sin havebog har skrevet en uhøjtidelig og inspirerende bog om mad, samvær og vaner. På BogForum 2005 kan man opleve hende fortælle om bogen, "Komsammen" Under Uret kl.11.00, lørdag den 19. november 2005.
"Stik farmor en plade"
Michael Teschl er ude med sin anden roman, den fortæller han om på BogForum lørdag den 19. november kl.10.30 på Stand 31.
Den sidste romantiker?
Martin Hall gæster naturligvis også BogForum2005, det sker fredag den 18. november kl.17.45 hvor man kan høre ham i samtale med Jannik Lunn i Bogcafeen, omkring romanen "Den sidste romantiker".
Smuk med ren natur
Charlotte Rachlin der har skrevet den smukke fagbog "Smuk med naturens produkter", fortæller Pernille Aalund om bogen fredag den 18. november kl.17.40 Under Uret.
Øl må der til....
Anders Ewald, forfatter til "Gyldendals ølguide" fortæller om øl i kokkeriet på BogForum2005 fredag den 18. november kl.17. Skål!
Nordmand gæster BogForum2005
Den norske forfatter Karl Ove Knausgård, forfatter til debutromanen "Ude af verden" gæster BogForum2005 fredag kl. 16 på stand 31. Her kan man høre ham fortælle om debutromanen der varmt kan anbefales.
Oplæsning
På BogForum 2005 kan man fredag kl.15.30 på Stand 85 høre Ditte Steensballe, Dorthe Nors, Karen Fastrup, Christian Ejvin Andersen og Robert Zola Christensen læse op.
BG Banks debutantmodtager fortæller....
på BogForum 2005 fredag kl.15.30 i bogcafeen. Det skal blive spændende at se hvem der render med prisen:-)
Hvad livet har bragt mig
På bogmessen kan man fredag kl.15.30 høre Diana Benneweis og Lone Dybkjær fortælle om den del de har i bogen "Hvad livet har lært mig - en håndbog til tilværelsen".
Sur som eddike...
Claus Meyer gæster kokkeriet fredag kl.15 på bogmessen, for at fortælle lidt om sin nye kogebog "Eddike".
"Isprinsessen" på BogForum2005
Camille Läckberg beretter fredag kl.14 på Balkonscenen, om sin krimi "Isprinsessen".
Bertel Torvaldsen i romanform
På BogForum 2005 fredag kl.13, Under Uret, kan man høre forfatteren Steen Bach Christensen fortælle om sin roman "Hvide Skygger" der har Bertel Torvaldsen i centrum.
Røg i køkkenet
I kokkeriet på BogForum 2005 kan man fredag kl.13 se Trine Hahnemann lave opskrifter fra kogebogen "Skøn mad hver dag".
Hvordan får man et godt kærlighedsliv?
Det kan du høre mere om på BogForum 2005 fredag kl.11.40 hvor Christine Byriel fortæller om "Guide til et godt kærlighedsliv".
Nyt om Anna Ancher
Forfatteren Lise Svanholm fortæller fredag på BogForum om sin nye udgivelse "Breve fra Anna Ancher". Det foregår kl.11.20 på Tranescenen.
Susanne Clod Pedersen om sin nye vikingeroman
Susanne Clod Pedersen fortæller fredag kl.10.40 Under Uret om sin nye vikingeroman "Arnulf".
BogForum2005
Fredag den 18. november er der officiel åbning af BogForum 2005 i Forum på Frederiksberg. Der åbnes officielt kl.10.15 fra scenen hvor BG Banks Debutantpris overrækkes.
Herman Lindqvist på BogForum2005
Den svenske forfatter gæster BogForum der løber af staben fra 18-20 november, for at fortælle om sin nye biografi om Napoleon.
BogForum2005
Så er det 18,19 og 20. november der er bogmesse! Du kan gå ind og læse meget mere, samt sammensætte dit helt eget personlige program på www.bogforum.dk
Leth i vælten
Jørgen Leths erindringsbog "Det uperfekte menneske" har vakt stor debat og fået konsekvenser for forfatteren. Selv siger Leth at han intet fortryder.
Ny Irving-roman på vej
Forfatteren John Irving er snart aktuel med en ny stor roman. "Indtil jeg finder dig" er Irvings nye fortælling om en ung dreng der bliver seksuelt misbrugt som barn, og jagten på hans biologiske far. En historie der smerteligt meget minder om Irvings eget liv. Den skal blive interessant læsning! "Indtil jeg finder dig" er på gaden 31. oktober 2005
Forfattere præmieret
Statens Kunstfond har givet forfatterne David Læby, Helle Helle, Pia Juul og Morten Ramsland hver 75.000 kroner, så er der lidt arbejdsfred til det litterære.
Lettre Ulysses-prisen
Forfatteren Alexandra Fuller har fået tildelt Lettre Ulysses-prisen på 50.000 euro for romanen "Krigens dæmoner".
Nobelprisen i litteratur 2005
Er igen givet til en relativt ukendt forfatter, der denne gang lyder navnet Harold Pinter. Han kommer vi helt sikkert til at stifte nærmere bekendtskab med herhjemme.
Nyt krimiprojekt lige på trapperne!
Den 6. oktober 2005 udgiver 2 Feet Entertainment romanen, "I skyggen af Sadd". Det er fire krimiforfatteres fælles leg med krimien, romanen og måden at arbejde på. Holdet består af Sara Blædel, Gretelise Holm, Lars Kjædegaard og Steen Langstrup.
Rottweileren
Så er der nyt til Ruth Rendell-fans! Til oktober er hun aktuel med en ny udgivelse hos Forlaget Forum. Krimien lyder titlen "Rottweileren" - mon Rendell dukker op til BogForum2005? Man kunne da håbe på det:-)
Stor amerikansk forfatter aktuel igen!
Bret Easton Ellis har i rigtig mange år ikke udgivet bøger, men nu er han til november aktuel på dansk igen med romanen "Lunar Park". Kunne man ikke håbe på at Ellis dukker op til BogForum 2005?
Ny Jane Aamund-udgivelse
Jane Aamund er her til efteråret aktuel igen. Denne gang med "Dyrenes mennesker" der er en samling skæbnefortællinger om de sære relationer der kan opstå mellem mennesker og dyr. Bogen udkommer hos Forlaget Høst & Søn
Stilhed efter næsten 10 år
Der har været stille omkring forfatteren Mette Thomsen i næsten 10 år, men til oktober udgiver hun digtsamlingen "Vindæg" hos Forlaget Samleren.
Ann Lie
Forfatteren Dorthe Nors der tidligere har udgivet blandt andet romanen Stormesteren, er her til september aktuel med endnu en bog. Det er denne gang blevet til romanen Ann Lie, om den unge pige Ann Lie der er 19 år og modarbejder sine omgivelser! Bogen udgives hos Forlaget Samleren.
Hesselholdt på vej med ny udgivelse
Christina Hesselholdt udgiver i september "En have uden ende" - en samling af 20 korte og længere prosatekster - på Forlaget Rosinante.
Helleberg-roman på trapperne
Maria Helleberg udgiver her i september en ny historisk roman, denne gang med Cæsar og Kleopatra i centrum!
Tintin-debat
Forlaget Carlsens nye varsler af nyoversættelser der medfører en del ændringer af Tintin-albummene har bragt stor debat i medierne, herfra bookworm.dk medgiver vi gerne at det virker underligt at gå ind og ændre i så væsentlige ting som personernes navne, nu her efter så mange år, også selv en originaludgivelse ikke ligger nær så tæt på den oversættelse vi har pt.
Ny dille
Den nye dille, tal-drillepinden Suduko er et stort hit hos landets boghandlere - bøger om suduko bliver revet væk, og efteråret byder på flere nye udgivelser af slagsen.
Nye biografi om Mike Tramp
Lars Daneskov har forfattet en biografi om Mike Tramp der udgives næste uge. Her fortæller Tramp om opvæksten på Vesterbro, tiden som teenageidol og karrieren i USA. Men også om den efterfølgende nedtur og den kæmpe gæld han skaffede sig på halsen.
Morten Ramsland meget populær
Kun godt 14 dage efter at Morten Ramslands roman HUNDEHOVED udkom i Danmark blev romanen solgt til udgivelse i Tyskland. Nu er den altså også solgt til udgivelse i Norge.
Hundehoved til Norge
Morten Ramslands roman HUNDEHOVED er solgt til udgivelse i Norge for et usædvanlig højt sekscifret beløb. Det blev forlaget Aschehoug, som tidligere har udgivet Peter Høeg i Norge, der løb med rettighederne blandt de mange interesserede norske forlag.
Eventyrkonkurrence
For at få kendskab til nogle af de mange kreative og dygtige danske forfattere - eller forfattere in spe - har forlaget AbZebra udskrevet en eventyrkonkurrence. Læs mere på www.abzebra.dk
Filmbogs-forlag
Det nye forlag Mina satser på både om film, skønt med et nyt og frisk tiltag!
Morten Ramsland
Klarer sig godt med sin roman "Hundehoved" - den er netop her 14 dage efter udgivelsen blevet solgt til udgivelse i Tyskland - om ikke så længe er det at finde som konkurrence-bog her på www.bookworm.dk - så hold ører og øjne på stilke!
Sankt Hans aften for de litterære
Pia Tafdrup holder båltalen i Botanisk Have i Århus, det starter kl. 20 og der er fri entre.
Statens Kunstfond
...har uddelt 75.000 kroner til henholdsvis Klaus Høegh for hans værk "Hsieh", til Morten Blok for bogen "At bære væslerne hjem" og til Arthur Krasilnikoff for romanen "Hvalens øje". Litteraturudvalget består pt. blandt andet af Bo Green Jensen, Anne Marie Ejrnæs og Henk van der Liet.
Koontz-roman lige om hjørnet
Dean Koontz-romanen "Dommedag" udgives i Danmark 9. juni - så inden længe kan Koontz-fans sætte sig til rette med ny læsning.
Stephen King...gysets mester snart aktuel igen!
Mandag den 13. juni udkommer den længe ventede 5. del af Kings serie "Det mørke tårn", "Ulvene". Bind 6 & 7 kommer i efteråret 2006 og foråret 2007.
Dansk dokumentar
Der er en ny dansk dokumentarfilm om den afdøde amerikanske beat-forfatter, William S. Burroughs på vej...
Nye muligheder for læsning på nettet
Et nyt seriøst bud på formidling af e-skønlitteratur har set dagens lys. Det drejer sig om Scripsit, www.scripsit.dk, et forfatterdrevet e-forlag som udgiver e-tekster – noveller, kortprosa og digte – skrevet af etablerede forfattere. Konceptet er nyt, idet kunderne køber noveller og digte enkeltvis. Man kan læse gratis smagsprøver på alle tekster og køb foregår online med omgående download.
Ebbe Kløvedal Reich er død
Ebbe Kløvedal Reich er død, 65 år gammel efter at have været syg af kræft.Vi har mistet en meget flittig historieformidler og en meget populær og belæst forfatter.
Verdens bogdag den 23. april
Den 23. april er det "Verdens Bogdag". Over hele verden fokuserer man den dag særligt på litteraturens verden. Tag ideen op og gør noget særligt litterært den dag:-)
Pia Tafdrup hædret
Søren Gyldendal-prisen på 150.000 kroner blev den 12. april givet til forfatteren Pia Tafdrup.
Digtsamling uddeles gratis
"Pro Bono" den nye digtsamling af Peter Dyreborg Moslund, støttet af BG banks litteraturpulje, uddeles nu gratis til blandt andet de danske soldater i Irak, på en swingerklub i Valby og i en biografi i Århus, læs mere her http://politiken.dk/visartikel.iasp?pageid=372078
Andersen frem i Kina og Taiwan

Jens Andersen der har skrevet det store pragtværk Andersen om vores alle sammens Hans Christian Andersen, er en glad forfatter dette forår - biografien udkommer nu både i Kina og Taiwan.

Dan Browns roman bandlyst

Så har Vatikanet talt! Dan Browns succes-bestsellert Da Vinci Mysteriet er blevet placeret på den sorte liste - og katolikkernes tro væbnere advarer nu mod romanen. Den er fyldt med løgn! Gad vide hvad alle de danskere der har læst romanen mener?

Pullmann rendt med Astrid Lindgren-prisen 2005

Den store litteraturpris til børne- og ungdomsbøger, Astrid Lindgren-prisen, er i 2005 blevet givet til den engelske forfatter Philip Pullmann og Ryoji Arai, en japansk illustrator. Der debatteres i øjeblikket hvorvidt Astrid Lindgren selv ville bifalde prisens uddeling på fem millioner kroner.

Dan Turéll-prisen 2005

Jens Blendstrup, der både er forfatter, dramatiker med mere, har i 2005 modtaget Dan Turéll-prisen.

Jens Blendstrup, der både er forfatter, dramatiker med mere, har i 2005 modtaget Dan Turéll-prisen.

Jules Verne

I 2005 er det 100 år siden den store franske forfatter Jules Verne døde.

Biografier i høj kurs hos forlagene

De danske forlag udtrykker at de vil lægge vægt på biografien i fremtiden. Politikens Forlag udsender blandt andet en biografi om Dronning Margrethe, den udkommer 16. april, på hendes majestæts fødseldag.

e-bogen er kommet for at blive!

Gyldendals Forlag erkender nu at de ikke kan komme udenom e-bogen - hos vores nabo Sverige købte indbyggerne sidste år 100 % flere e-bøger end de plejer. Gyldendal har netop fået resultatet af sit bedste år hidtil, der er overskud på hele 40 millioner kroner. Så skulle der nok kunne blive til lidt produktion af e-bøger.

Peter Pan-fortsættelse

Geraldine McCaughrean, den engelske børnebogsforfatter, har besluttet sig for at lave en fortsættelse til J.M. Barries Peter Pan. Det skal blive spændende om hun kan lave en værdig opfølger til en af de støre børnebogs-klassikere.

Pris til Jette Kaarsbøl

Jette A. Kaarsbøl har modtaget Kvindelige Virksomhedsejeres Inspirationpris 2005.

Dødsfald blandt de litterære

Den danske forfatter Ester Nagel døde 21. marts 2005, 87 år gammel.

Barnlig forevigt?

Marian Keyes har ladet sig interviewe, og udtaler "Måske bliver jeg aldrig rigtig voksen" - læs mere her hos bogguide.dk

HCA - 200 år

Når H.C. Andersen i april kan fejre sin 200 års fødseldag er der omkring 60 lande der fejrer sammen med ham, du kan følge det hele her hos hca2005.dk

3 millioner for et manuskript!

Det, sikkert, sidste privatejede manuskript af H.C. Andernsen ventes på auktion snarest, den anslåede pris er tre millioner kroner! Læs mere her hos politiken.dk

Alfons Åberg speaking american

Alfons Åberg er efterhånden blevet 33 år, og nu gør han klar til at møde USA. Læs mere her hos politiken.dk

Kaj Munk

Søndag den 27. marts sender man på DR2 programmet Store Danskere - denne gang er det Kaj Munk der er fokus på.

Niels Brunse modtager pris

Den danske forfatter Niels Brunse har fået Det Europæiske Oversætterkollegiums pris, læs mere her hos politiken.dk

Nominerede til Romanprisen 2005
Alfabet, det litterære magasin på DR P2 har udvalgt de syv nominerede til Romanprisen 2005 – nomineret er blandt andet Lars Frost, Kirsten Hammann, Christian Jungersen og Janne Teller. Prisen der er på 25.000 kroner overrækkes den 8. marts 2005 – læs mere her
Gyldendal indstifter ny pris
Gyldendals Forlag har stiftet en ny pris der skal støtte og anerkende de faglitterære forfattere. Den første modtager af prisen på 100.000 kroner er journalisten og forfatteren Pernille Stensgaard der blandt andet har skrevet bøger om Skagen og København– læs mere på forlagets hjemmeside www.gyldendal.dk
Georg Brandes pris
Jørgen Knudsen har modtaget årets Georg Brandes Pris for sit biografiske værk om Brandes, sammen med prisen følger et beløb på 30.000 kroner, læs mere her
Weekendavisens Litteraturpris
Weekendavisens Litteraturpris 2004 og prisen for årets historiske bog er blevet uddelt til Jørgen Jensen, for værket om Danmarks oldtid. Læs mere på Gyldendals hjemmeside
Kritikerprisen
Kritikerprisen 2004 er i år blevet givet til Katrine Marie Guldager for novellesamlingen København, en pris der begaver den tildelte med 30.000 kroner, læs mere hos Gyldendal
Nordisk råds litteraturpris
Nordisk Råds Litteraturpris på 350.000 kroner går i år til den islandske forfatter Sjón for romanen Skugga-Baldur, læs mere om prisen og om forfatteren på www.Politiken.dk, www.Berlingske.dk eller www.weekendavisen.dk
Det store bogudsalg
- Så er det blevet tid til det landsdækkende bogudsalg – Det store Bogudsalg – gør året bogkup! Starter landsdækkende onsdag den 2. marts – hent kataloget hos din lokale boghandler i dag. Læs mere her hos Bog & Idé, Gad eller på e-boghandel Se her hvad bogudsalget frister med hos Politiken eller hos Berlingske.dk