Artikler
Fra nær og fjern

Skrevet af:
Grith Lygum

Fra fredag den 17. november til søndag den 19. november går det igen løs i Forum. Forlagsfolk, forfattere, bogorme, læseheste, pressen og andet godtfolk samles for at dyrke deres fælles interesse: bogen. Igen i år kan man på www.bogforum.dk sammensætte sit eget program, så måske vi ses derinde?
Jesper Wung Sung, fortæller med stort F

Skrevet af:
Grith Lygum

Skæbnen ville det sådan, at jeg tilbragte en togtur fra Høje Taastrup til Glumsø på sydsjælland, og retur, med forfatteren Jesper Wung Sung. Det kom der en spændende samtale ud af.
Storbypigens Bibel

Skrevet af:
Julie Arndrup

Vågnede du i morges og var fed? Stinker dit arbejde, og har din kæreste droppet dig til fordel for en tårnhøj blondine? Bare rolig, du er ikke alene!
Der hænger et billede af dig på min væg...

Skrevet af:
Annedorthe Kring

Det kunne være indledningen til en ny sang i Melodi Grand Prix-genren, men det er faktisk indgangsordet til det portræt jeg vil tegne af min danske yndlingsforfatterinde. Navnet er Iselin. Iselin C. Hermann.

Fortællinger fra isen

Skrevet af:
Grith Lygum

Har du en lille eventyrer i maven? Drømmer du om at tage ud og udfordre dig selv både fysisk og psykisk? Så bør du læse vores nye artikel Fortællinger fra isen.

Forfatteren Helene Strange

Skrevet af:
Jytte Jersild Hansen

Lene Dorthea Strange Pedersen blev født den 26. september 1874 i Eskilstrup Sogn. Hendes forældre var gårdejer Anders Pedersen, der levede fra 1850 – 1925, og Cathrine Jensen Prier, der levede fra 1850 – 1879.
E-bøger – fremtidens medie?

Skrevet af:
Anne Gade Toppenberg

I en tid, hvor eksempelvis internettet tager mere og mere over fra andre medier, er det oplagt at stille sig selv det spørgsmål, hvornår den traditionelle bog, som den har set ud siden Gutenberg i 1400-tallet opfandt bogtrykkerkunsten, bliver udfaset til fordel for noget mere moderne?
Skriv, skriv, skriv

Skrevet af:
Grith Lygum

På Glumsø Skole har to 8. klasser i januar måned været opslugt af novellegenren. Med at læse og forstå noveller, og ikke mindst med at skrive noveller. Forhåbentlig kan det få de unge til fremover at læse og skrive mere!

Menneskeligt velvære og personlig udvikling.

Skrevet af:
Grith Lygum

Et nyt år sætter nye tanker igang. En del laver nytårsfortsætter, men let´s face it, de holder ofte ikke. Skal man lave om på nogle ting skal det ske med det grundlæggende, og ikke blot ved at love sig selv en enkelt ting.

Fra Gustav Wied til Sodoma.

Skrevet af:
Grith Lygum

Forfatteren Bo Nygaard Larsen er aktuel med romanen Sodoma, en stærk, barsk og realistisk samtidsfortælling. Læs mere om forfatteren i vores forfatterportræt og interview med manden der er en stor beundrer af Gustav Wied!

Seks stærke – en rapport fra BogForum 2005

Skrevet af:
Marlene Ahlgreen

I et inferno af indtryk og parader af litteratur-celebrities var der trods virakken også plads til intense forfattermøder. Her er seks stærke fra BogForum 2005.

Girl Talk

Skrevet af:
Hans Elfelt Bonnesen

Hans Bonnesen giver i Girl Talk et indblik i hankønnets oplevelser på BogForum 2005. Især kigger han de mere historisk centrerede arrangementer efter i sømmene, det er der kommet en fin stemningsreportage ud af.
Litterært sansebombardement

Skrevet af:
Charlotte Birch-Pedersen

Årets bogmesse i Forum var en stor kurv fuld af blandede litterære æbler, hvor undertegnede gnaskede løs med stort velbehag, og smagte på dagbøger, fagbøger, chick-lit og nogle af Danmarks største forfattere.
Forfatterportræt af Mathilde Walter Clark

Skrevet af:
Hanne Tværmose

Forfatteren Mathilde Walter Clark kan opleves på BogForum 2005, her fortæller hun om sin nyeste udgivelse Tingenes uorden. Læs mere i Hanne Tværmoses forfatterportræt, og fordyb dig i Mathilde Walter Clarks udgivelser.
Forfatterportræt af Josefine Ottesen

Skrevet af:
Jytte Jersild Hansen

Forfatteren Josefine Ottesen, der blandt meget andet skriver fantasy for børn, kan opleves på BogForum 2005 fredag den 18. november 2005 på stand 11 klokken 13.20 og på stand 240 kl.15. Læs mere om forfatteren i Jytte Jersild Hansens forfatterportræt lige her.
Martin Hall - den sidste romantiker?

Skrevet af:
Grith Lygum

Multikunstneren Martin Hall har med romanen Den sidste romantiker skrevet 80´er generationens hilsen til det litterære bagland. Læs mere om romanen, forfatteren og de forjættede 80´ere i interviewet og forfatterportrættet Martin Hall - den sidste romantiker?.
Kald mig Blædel, "krimi-prinsesse"

Skrevet af:
Grith Lygum

Den danske krimiforfatter Sara Blædel er siden debuten med Grønt støv og efterfølgeren Kald mig prinsesse blevet læst af rigtig mange danskere!

Peter Robinson

Lyrikeren der lod sig forføre af Raymond Chandler

Skrevet af:
Grith Lygum

Er du til en god krimi så bør du kende den engelske forfatter Peter Robinson! Læs meget mere om ham i forfatterportrættet og interviewet Lyrikeren der lod sig forføre af Raymond Chandler.
Hergé og hans Tintin

Skrevet af:
Grith Lygum

Har du pløjet igennem det ene Tintin-album efter det andet da du var teenager? Eller har du aldrig læst Tintin? Erhverv dig, eller genopfrisk, din Tintin-viden lige her i en artikel om Hergé og hans Tintin.
Hvad er det så lige at Niarn har til fælles med 200 års fødselaren H. C. Andersen?

Skrevet af:
Dorthe Sondrup Andersen

Ikke så lidt ser det ud til, hvis man ellers er i stand til at ryste støvet af hjernen og se på H. C. Andersens karriere med friske øjne.
Dan Brown – Spændingsromanens mester.

Skrevet af:
Anne Gade Toppenberg

Siden Da Vinci mysteriet udkom på dansk for godt et år siden er der blevet solgt over 28.000 eksemplarer af romanen, siden er Engle og dæmoner fulgt efter, også med succesfulde salgstal.
Grønne fingre, blomsterfrø og solskin

Skrevet af:
Grith Lygum & Anne Gade Toppenberg

Så er det ved at være havetid! Forlagene udgiver den ene havebog efter den anden, haveejerne har for længst slæbt havebordet ud på terassen og der er sikkert blevet drukket mangt en kop kaffe i det grønne.
Sangerinden og skuespilleren Madonna – nu som børnebogsforfatter!

Skrevet af:
Grith Lygum

Madonna, kvinden med de mange talenter, er mest kendt som popstjerne og har haft utallige hits på top 3 listerne over hele verden. Vi kender hende fra numre som Holiday, Lucky star, Borderline, Like a virgin, Material girl, La Isla Bonita, Like a prayer, Vogue, Cherish, Music og mange flere. Men faktisk er Madonna både musiker, skuespiller og forfatter.
Hans Scherfig – 100 år i 2005

Skrevet af:
Grith Lygum

Hans Christian Scherfig, den kendte forfatter og kunstner, ville i 2005 være fyldt 100 år. Han er af den almene dansker særligt kendt for romanerne Det forsømte forår & Frydenholm - men måske allermest for sine malerier af forskellige eksotiske dyr, der endnu den dag i dag sælger godt og som man ofte støder på i butikker, til messer, udstillinger med mere.
Mangt & meget

Skrevet af:
Grith Lygum

Her kan du finde yderligere informationer om H.C. Andersen:
H.C. Andersen – liv og værk

Skrevet af:
Grith Lygum

Verden er oversvømmet med alverdens eventyr, der er historierne fra tusind og en nat, Brødrene Grimms eventyr, ja stort set alle lande har deres egne eventyr og folkekære eventyrdigtere – men ingen er vel så elsket og hyldet i den moderne verden som vor egen H.C. Andersen.
Påsken – æg, glade farver og fridage i vente?

Skrevet af:
Grith Lygum

Så er der kun få dage til påsken 2005 og det begynder så småt at gå op for de arbejdssomme danskere at der er fridage i vente! Så kan man endelig få ordnet nogle af de ting man ikke har tid til i hverdagen – eller måske man bare skulle slappe af, hygge sig med dem man holder af og dyrke nogle af de interesser hverdagen ikke levner tid til?

Viggo Madsen – forfatteren der aldrig giver op!

Skrevet af:
Grith Lygum & Jesper Buhl

Viggo Madsen kommer fra Esbjerg, hvor han kom til verden i 1943. Han tilbragte dog sin ungdom i København. Viggo valgte at gå vejen som bibliotekar, men mens han uddannede sig til et job blandt bøger var der andre sysler der optog den unge Viggo. I 1966 debuterede han som forfatter med romanen Brandmand på to hjul.
Miguel de Cervantes Saavedra –
Don Quixotes skaber

Skrevet af:
Grith Lygum

Miguel de Cervantes Saaveda levede fra 1547 til 1616 og havde et meget farverigt liv. Han fulgte sin far rundt i Spanien – men måtte flygte til Italien efter en duel. Her var han en del af den kristne armada der gik imod tyrkerne og blev skadet ved slaget der fandt sted ved Lepanto. Siden blev han taget til fange af de mauriske pirater og sad til fange hele fem år i Algier.
Maeve Binchy - den irske hyggespreder og menneskekender

Skrevet af:
Randi Lundberg og Grith Lygum

Maeve Binchy er tidens største irske forfatter - og det er ikke uden grund. Hun blev født den 28. maj 1940 og voksede op i en lille landsby, Dalkey, beliggende 15 kilometer uden for Dublin. Alle hendes romaner er tydeligvis inspireret af barndommens miljø og mennesker.

Fjodor Dostojevskij - en russisk klassiker

Skrevet af:
Grith Lygum

Den store russiske forfatter Dostojevskij levede fra 1821-1881 og hans værker er den dag i dag store klassikere indenfor verdenslitteraturen. Men hvem var han? Og hvad har han at gøre med den engelske forfatter Charles Dickens? Få svar på alt det og meget mere her....
De gyldne laurbær 2005

Skrevet af:
Grith Lygum

Boghandlernes årlige litteraturpris De Gyldne Laurbær blev 26. januar givet til forfatteren Christian Jungersen for romanen Undtagelsen.
Sundhed og helse

Skrevet af:
Grith Lygum

Er du på kalorietælling? Fitness-flip? Den evige slankekur? Eller vil du bare gerne have et naturligt forhold til din krop og leve sundt og ernæringsrigtigt? Denne artikel fortæller om mange af de nyeste danske hits indenfor sundhed og helse - og rummer alt fra Pilates til kalorietabeller